dinsdag 30 augustus 2011

September komt, de rechtbanken gaan weer open

Eind augustus, de laatste warme dagen en een laatste duik in zee. Nog twee dagen en dan gaan alle rechtbanken weer open. Het is voor een Nederlander niet altijd even begrijpelijk, maar toch is het echt waar: augustus bestaat niet in juridisch Spanje (uitzonderingen binnen strafrecht daargelaten).

Dat betekent dat het niets uitmaakt of je een dagvaarding op 31 juli of op 1 september bij de rechtbank afgeeft, of dat je op de ene of de andere dag antwoord geeft. Dat betekent ook dat voor het tellen van de tijd, het berekenen van de data om te reageren of het voeren van procedures de maand augustus niet gerekend wordt. Let wel, dit is wettelijk geregeld. Ook informatie vragen bij de rechtbank kan dus niet, er worden geen zittingen gehouden en tevens zijn de meeste advocatenkantoren dicht, hebben beperkte werktijden waarin alleen een recepcionist en de stagiaire de clienten te woord staan of zijn de advocaten alleen op mobiele telefoonnummers bereikbaar.

Juridisch Spanje gebruikt de maand augustus om uit te rusten en bij te komen van alle zaken en procedures die gedurende het jaar advocaten, rechters en officieren van Justitie bezig gehouden hebben. Nog twee dagen en we gaan er weer volop tegenaan. Vanaf hier, wensen we iedereen veel succes en een rechtvaardig juridisch jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.